Article

Slotdag, 28 juni 2015:

Het was weer zover, de slotdag van alweer een geweldig seizoen. Nog heel even en dan kan de kerstboom ook weer uit de kast komen…

Tijdens de slotdag spelen we een uurtje of anderhalf puur voor de lol een paar games en daarna volgt de prijsuitreiking van de BB Trofee. Alle spelers doen hun best om deze trofee te winnen, maar niet voor iedereen is dat haalbaar. Vandaar dat de organisatie er voor zorgt dat alle spelers krijgen wat ze verdienen, een mooie trofee in de vorm van een 1e, 2e of 3e prijs. Misschien niet zo groot als de échte BB Trofee, maar toch ook wel heel erg mooi.

Tijdens het hele seizoen, van september tot en met juni houden wij nauwkeurig de scores bij en verwerken deze in onze scorelijsten. Deze scorelijsten zijn wekelijks op onze website te bezichtigen met uitzondering van de laatste 4 weken van de competitie, dat doen we om de spanning bij de spelers een beetje op te voeren.

Minimale verschillen

Dit seizoen was dat extra spannend omdat de heren 1 tot en met 3 slechts tienden van een punt uit elkaar lagen en er best nog wel wat verschuivingen konden plaats vinden. De totaalscore van een speler over het hele seizoen delen we door het aantal gespeelde games en het gemiddelde dat dit oplevert bepaalt of je 1e, 2e of 3e staat in jouw klasse. Bij de heren in de klasse A was het verschil in gemiddelde bij aanvang van de laatste 4 weken minder dan twee tienden van een punt, omgerekend ongeveer 100 pins. Heb jij toevallig een goede dag en je tegenstander een mindere…. Bij de dames was eigenlijk al enkele weken beslist wie er met de hoofdprijs vandoor zou gaan.

Een foto van de competitiewinnaars 2015. G-bowling Tilburg | https://btdedoordouwers.nl

van links naar rechts: John Reacq – Barry Brocken – Gwendoline van Assem – Jeffrey van Avendonk – Angeline van de Wiel – Remko van Oers en Yvonne Zoontjens

Verschuivingen zijn er niet meer geweest, maar het scheelde verdomd weinig. Op het einde van de laatste competitiedag was het verschil tussen John Reacq en Jeffrey van Avendonk (de kampioen van vorig seizoen) slechts 1 hele pin, 9.268 tegen 9.267. Ik denk niet dat er veel wedstrijden/competities zijn waar zo’n klein verschil bepaalt wie 1e of 2e is.

De slotdag zelf verliep vlotjes, en al snel was het half een, tijd voor een groepsfoto en de prijsuitreiking.

De prijsuitreiking

Barry Brocken, eigenaar van BB Diensten en hoofdsponsor van ‘de Doordouwers’, was speciaal voor deze gelegenheid samen met vrouw en kinderen naar het bowlingcentrum gekomen om de felbegeerde trofee te overhandigen aan Gwendoline van Assem en John Reacq die 1 jaar lang mogen genieten van de BB Trofee in hun eigen prijzenkast.

Mijn dank is voor Barbara – Brigitte – Thea – Drè – Johan – Joop en Nelson. Onze vrijwilligers die, zeker dit seizoen, telkens meer willen doen dan van ze gevraagd mag worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 mei 2020
Het logo van de TilburGopen 2020
© 2020 | 'de Doordouwers'