Article

Resultaten uit het verleden….

Verwarrend is voor mij het beste woord om het verloop van het Nederlands Kampioenschap 2015 te omschrijven.

Ruim op tijd vertrokken wij verdeeld in diverse groepen vanuit Tilburg richting Almere om met 17 spelers deel te gaan nemen aan het NK dat op 31 mei 2015 voor de 2e maal werd georganiseerd. Wij vertrokken met 6 auto’s vanaf het bowlingcentrum richting Oosterhout om via de A27 en Gorinchem naar Almere te gaan. Eenmaal bij Oosterhout aangekomen bleek iemand een groot aantal borden op de oprit naar de A27 te hebben geplaatst waardoor wij gedwongen waren om via Den Bosch en de A2 een nieuwe poging te doen om bij het bowlingcentrum te komen.

Vervelend want dat kost je de nodige tijd waardoor je niet, voorafgaand aan de wedstrijd, even rustig bij elkaar kunt zitten om wat te drinken en eerst eens rond te kijken en te ontspannen. Gelukkig waren Johan en Thea wel tijdig aanwezig zodat er in elk geval voor spelers die wel op tijd aanwezig waren begeleiding was en ook de organisatie van het NK een aanspreekpunt had.

Wijzelf waren pas 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig enkele andere spelers konden gelijk vanuit de auto de baan op. Uiteraard is dat niet bevorderlijk voor de prestaties, maar daar kunnen de spelers natuurlijk niets aan doen. Wellicht verstandig om een volgende keer ook te kijken wat Rijkswaterstaat allemaal weer bedacht heeft om ons van succes af te houden.

Toen alle spelers eenmaal op de baan stonden kon het feest beginnen. Een korte uitleg door de organisatie, een warming-up, en daarna proberen om ondanks onze valse start toch nog aanvaardbare scores neer te zetten. Al snel bleek dat voor een aantal spelers niet haalbaar en haalden de meesten scores die ruim onder hun gemiddelden lagen. Jammer en vooral vervelend voor de spelers maar die gedroegen zich keurig door de lagere scores te accepteren en te proberen er het maximaal haalbare uit te halen.

De prijswinnaars uit Tilburg.  Bennie van Baardwijk (2e) Arno de Vos (3e) Brigitta Wassenaar (1e)

De prijswinnaars uit Tilburg.
Bennie van Baardwijk (2e Heren B)
Arno de Vos (3e Heren A)
Brigitta Wassenaar (1e Dames B)

Hierdoor wisten 9 spelers alsnog de finale ronde te bereiken, maar de achterstand was inmiddels zo groot dat het heel moeilijk zou worden om nog een prijs te behalen.

Na een warrig begin met veel baanwisselingen kon de finale uiteindelijk starten en kon een poging worden ondernomen om in elk geval de schade te beperken en alsnog tot fatsoenlijke scores te komen. Sommigen kregen de vorm niet meer te pakken en een enkeling begon met een paar geweldige ballen maar zakte vervolgens door een overmaat van enthousiasme alsnog door het ijs.

Gelukkig gold dit niet voor iedereen en bleken de spelers die aan het begin van de dag als laatste op de baan stonden het best te presteren, KLASSE.

Na een korte pauze konden we met z’n allen van een warrige prijsuitreiking met 18 uiterst enthousiaste winnaars en een geweldig publiek genieten, jammer dat onze eigen verwachtingen inmiddels wel naar een dieptepunt waren gezakt. De einduitslag, het enthousiasme en de onderlinge sportiviteit maakten toch nog veel goed.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 mei 2020
Het logo van de TilburGopen 2020
© 2020 | 'de Doordouwers'
Secured By miniOrange