Over ons

Wie en wat zijn ‘de Doordouwers’

Bowlingteam ‘de Doordouwers’ is opgericht in november 1998 op initiatief van Sportbedrijf Tilburg en Kees Hennen met het doel om spelers met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden bowling als sport te beoefenen.

In een seizoen organiseren wij wekelijks een bowlingcompetitie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Onze deelnemers spelen verdeeld over 3 groepen wekelijks een onderlinge competitie. Elke groep bestaat uit maximaal 18 spelers/speelsters met een minimum leeftijd van 18 jaar.

  • Groep 1: Vrijdag van 19:00 – 20:00 uur.
  • Groep 2: Zaterdag van 12:00 – 13:00 uur*.
  • Groep 3: Zaterdag van 13:00 – 14:00 uur.
  • *Deze groep is voor deelnemers met een hogere mate van zelfstandigheid.

De competitie wordt gespeeld in groepen van max. 18 spelers, 3 spelers per baan. Het seizoen voor ‘de Doordouwers loopt van september t/m juni.

G-bowling in Nederland groeit. Er wordt dan ook steeds vaker deelgenomen aan wedstrijden buiten Tilburg, daarom zijn m.i.v. september 2014 al onze wedstrijdleden lid van de NBF.

Een van de voordelen van bowling als sport bij ‘de Doordouwers’ is dat je te maken hebt met 1 contactpersoon. Duidelijkheid voorop.

Thuishaven van ‘de Doordouwers’ is Dolfijn – the plays to be! – gevestigd aan de Ringbaan Oost 2a.

Een foto van bowlingcentrum Dolfijn, sponsor van Stichting G-Bowling Tilburg | bowling voor spelers met een lichamelijke-, verstandelijke- of ASS gerelateerde beperking uit Tilburg e.o.