Article

Zaterdag 11 maart 2017 – NLdoet

.
Poolen bij 'de Romein' tijdens NLdoet 2017Al vaker hebben wij het aanbod gehad om aan te melden voor NLdoet, maar het is er nooit van gekomen. Alleen al het bedenken van een klus vond ik ingewikkeld, want zeg nou eerlijk wat voor klus kun je vrijwilligers bij ‘de Doordouwers’ laten doen?

Sinds de komst van de Stichting G-Bowling Tilburg ligt dat voortaan anders. De secretaris van de stichting, Marijke Vermeer, is het gewend om klusjes te bedenken en het mooiste is dat haar man, Drè Vermeer, al gewend is om ze uit te voeren, dus slaan we 2 vliegen in 1 klap. Een activiteit voor ‘de Doordouwers’ en een nuttige tijdsbesteding voor Drè met hulp van Brigitte.

Het doel:

Ons doel is om álle spelers, dus meespelend in Breda of tijdelijk in de wachtkamer voor Tilburg, hun ouders/begeleiders en de bedrijven en personen die ons in het afgelopen jaar hebben ondersteund samen te brengen om in elk geval het contact te behouden en wat ‘quality-time’ met elkaar door te kunnen brengen.

Omdat onze doelgroep het liefst lekker bezig is hebben Brigitte en Drè, zeg maar het uitvoerend comité, gezocht naar een locatie waar dit onder alle weersomstandigheden mogelijk was en waar we ook welkom zouden zijn. Zo’n locatie was al snel gevonden bij ‘de Romein’, Pool, Biljarts, Darts & Party in de Professor Romeinstraat Tilburg. Voor iedereen goed bereikbaar en met zicht op de bouw van het nieuwe bowlingcentrum op de oude en vertrouwde locatie aan de Ringbaan Oost.

NLdoet 2017, samen met Jaap Roijackers“Kick-Off”

De datum voor deze dag stond al vast en valt bijna samen met de start van de bouw van het nieuwe Dolfijn Bowlingcentrum Tilburg dus werd al snel besloten om NLdoet te koppelen aan dit voor ons belangrijke feit onder de naam “Kick-Off”. Het initiatief werd door het Oranje Fonds al snel goedgekeurd en 5 vrijwilligers waren bereid om ons op deze dag te ondersteunen, garantie voor succes. Ook konden we mooi van de gelegenheid gebruik maken om de aanwezigen kennis te laten maken met de nieuwe Stichting G-Bowling Tilburg en het stichtingsbestuur jullie meer te laten vertellen over de doelstellingen van deze stichting.

Succes?

Een succes is het geworden. Bij aanvang van NLdoet / de Kick-Off hebben 73 personen aangegeven om er bij te willen zijn. Helaas is dit aantal door een plotselinge griepgolf niet gehaald, maar het was wel gezellig druk. De spelers konden poolen, biljarten, darten of gewoon een beetje samen ouwe-praten en werd door de gastheer op tijd voorzien van een hapje en een drankje.
Zelfs TV Tilburg had de weg naar onze tijdelijke locatie gevonden om een verslag te doen van onze activiteiten.

Over de nieuwbouw van de Dolfijn Bowlingcentrum Tilburg viel nog niet veel te vertellen, maar de kop is eraf dus kunnen we gaan aftellen. Wellicht zijn we ooit nog blij met alles wat er is gebeurt? Ook al zien we dat nu nog niet zitten en zijn we nog lang niet uit de problemen. Maar met uitzicht op een nieuw bowlingcentrum en gesterkt door  de nieuwe Stichting G-Bowling Tilburg die grote plannen heeft en in korte tijd al veel voor elkaar heeft gekregen kunnen we in elk geval de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Een aantal sponsoren en  spelers waren helaas niet op de uitnodiging ingegaan en ook Brigitte was er de dag zelf (wegens ziekte) niet bij, maar iedereen die wel aanwezig was heeft zich prima vermaakt en ons geholpen er een geslaagde dag van te maken die vraag om een herhaling.

Bedankt

Het belangrijkste mogen we uiteraard niet vergeten: Zonder de steun van het Oranje Fonds en zonder de ondersteuning van de extra aanwezige vrijwilligers van NLdoet was het zeker niet zo’n succes geworden als het nu was, dus via deze weg: BEDANKT namens het bestuur van de Stichting G-Bowling Tilburg en die andere vrijwilligers 🙂 die dank zij jullie nu de gelegenheid hadden om eens op een andere manier met onze spelers en supporters om te gaan.

Een impressie van deze dag d.m.v. foto’s vind je op onze fotopagina.

NLdoet samen met bowlingteam 'de Doordouwers'

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 mei 2020
Het logo van de TilburGopen 2020
© 2020 | 'de Doordouwers'