Article

Een ontzettend saai weekend….

Vrijdag 13 juni

Eindelijk is het zover, na heel lang aftellen vertrekken we om 12.00 uur vanaf Dolfijn Bowling richting Oudeschoot onder de rook van Heerenveen. Dankzij de sponsoring hebben we wat extra trainingen gehad zodat we zo goed mogelijk kunnen gaan presteren. Gelukkig valt het met de zenuwen erg mee. Dat spelers om de paar kilometer vragen hoe ver het nog is betekend niets, puur interesse.
De verwachtingen zijn wat getemperd. Den Bosch in 2012 was een groot succes, maar toen waren er 24 deelnemers, en nu is het met 69 spelers volle bak.

We verblijven 3 dagen op mini-camping ‘t Woutersbergje. Sommige in een caravan het grootste deel van spelers en begeleiders in een groepsverblijf. Er reizen ook een aantal extra supporters mee die voor luxe kiezen en in een B&B zullen overnachten.

Na een tussenstop in de omgeving van Almere komen we na ruim 200km. rijden gezond en wel aan in Oudeschoot waar we snel beginnen met het klaarmaken van de slaapplaatsen zodat we op tijd naar het Abe Lenstra Stadion kunnen vertrekken voor het diner en de openingsceremonie.

Keurig op tijd komen we aan in het stadion waar we genieten van een prima maaltijd en ook nog kunnen ‘genieten’ van de soundcheck door de diverse artiesten die bij de opening zullen optreden. Daarna is het snel naar buiten en melden bij het defilé om samen met 1.985 en 600 officials en begeleiders het stadion in te marcheren voor de openingsceremonie. Ook is er schijnbaar een voetbalwedstrijd tussen Spanje en Nederland, maar daar heb ik (ook al) geen verstand van.

Over de openingsceremonie kan ik verder kort zijn, koud voor de supporters die op de tribune zitten maar gelukkig minder koud voor de spelers die op het veld hebben plaatsgenomen.
Na de diverse verplichte onderdelen en de broodnodige Nederlandstalige herrie muziek kijken we samen naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje in Brazilië.

Vreemd genoeg heb ik meer problemen en werk met een van de begeleidsters, de naam doet er niet toe (Brigitte) dan met 16 spelers. Gelukkig werden we goed en snel geholpen bij de EHBO zodat ook wij kunnen genieten van al dat moois. Na afloop van de opening snel naar de camping zodat we morgen uitgerust de voorronden kunnen spelen.

Zaterdag 14 juni

Gedurende de nacht is er van het bed van Truus een latje (of 5) afgebroken waardoor zij de rest van de nacht op een matras op de grond heeft doorgebracht (gelukkig slapen de dames niet in een stapelbed zoals de heren). Behalve een licht-blauwe enkel viel de schade gelukkig verder mee en na een paar lachbuien konden we verder gaan met onze poging om te slapen.

Na een rustig ontbijt hebben een aantal spelers een ontspannende wandeling gemaakt door het naastgelegen bos waarna we richting bowlingcentrum Heerenveen vertrokken voor de lunch en de voorronden.

De voorronden van een Special Olympics zijn een beetje afwijkend. De score tijdens een voorronde (3 games) word alleen maar gebruikt om te bepalen in welke klasse een speler thuis hoort. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het geslacht (ja/nee), de leeftijd (jong / over de top) de gekozen speelstijl (met / zonder bumper) en dus de behaalde score. In de finale starten alle spelers weer met een score van 0.

Makkie zul je zeggen, lekker laag scoren dan heb je meer kans om kampioen te worden. Maar ook daar is over nagedacht: Wijkt je score in de finale meer dan 25% af van je score in de voorronde dan wordt je gediskwalificeerd en mag je naar huis. En eerlijk is eerlijk, 25% lijkt veel maar is het absoluut niet.
Verder geloof ik niet dat spelers moedwillig lager willen scoren maar ouders of begeleiders denken hier misschien anders over. Wij willen dat risico niet nemen en doen dus zo goed mogelijk ons best, zo goed zelfs dat de A-klasse bij de dames volledig Tilburgs is en bij de heren er slechts 1 speler van buiten Tilburg zich plaatst voor de hoogste klasse.

Dit jaar hebben we een nieuwigheid, behalve een individueel klassement doen we ook mee met 6 heren- en 2 damesdubbels. Iets wat onze spelers wel hebben getraind, maar dat we nog nooit in wedstrijdvorm hebben gedaan. Bij de dubbels bestaat zowel de heren als dames A-klasse volledig uit spelers van ‘de Doordouwers’. Het verschil met de overige dubbels is gewoon te groot….

De voorronden zijn goed verlopen, en na een frisse douche in het bowlingcentrum gaan we weer terug naar de camping waar we met z’n allen, spelers – begeleiders en supporters zullen gaan barbecueën.

Gelukkig hebben we heerlijk weer en na een gezellige avond compleet met een spelletje ‘muizenjacht’ gaan alle spelers op tijd naar bed.

Morgenvroeg moeten we om 6.45 uur uit bed omdat we om 8.30 uur in Heerenveen moeten zijn voor de start van de finales. Spannend, maar toch wordt er over het algemeen door alle spelers goed geslapen. Zelfs Truus blijf op haar matras liggen.

Zondag 15 juni

Eindelijk is het zover, de finaledag en dus ook de dag waarop het moet gaan gebeuren. Iedereen is keurig op tijd uit bed en aan het ontbijt en vol goede moed vertrekken we richting bowlingcentrum. Eerst zijn de dames aan de beurt voor de dubbels, daarna de heren dubbels en vervolgens spelen alle spelers het individuele kampioenschap. In totaal wordt er in 6 series gespeeld.

Ik denk dat we over de einduitslag niet mogen klagen, we hebben best wel medailles voor anderen over gelaten…….

Na afloop van het toernooi met zijn allen nog een hapje eten en daarna richting Tilburg met veel (sterke) verhalen.

Een saai weekend?

Ja, voor mij dus wel.

De taakverdeling vooraf is duidelijk: Brigitte, Thea, Dré, Johan en Joop zorgen voor de begeleiding en basiscoaching zodat ik mijn handen vrij heb om waar nodig bij te springen en alle bowling-gerelateerde of andere problemen op te lossen.

Spelers, supporters en de overige begeleiders gaan echter zo geweldig met elkaar om dat er voor mij niets te doen was. Ik heb me dus kapot verveeld en ben blij dat het erop zit.

Alle spelers bedankt voor een geweldig weekend, weer een geweldige promotie van de G-bowlingsport.

Ook Thea, Brigitte, Johan, Joop en Dré hartstikke bedankt, zonder jullie inzet voor- en tijdens dit weekend was dit niet mogelijk geweest.

De prijzen? 8x GOUD – 6x ZILVER – 4x BRONS – 5x 4e plaats – 1x 5e plaats

OP NAAR NIJMEGEN 2016

De uitslagen:

Dames Individueel

Dames A:

 1. Gwendoline Jonkers (137.00)
 2. Yvonne Zoontjens (104.50)

Dames B:

 1. Brigitta Wassenaar (99.50)
 2. Miranda Tazelaar (96.00)
 3. Julia Heermeijer (95.50)
 4. Truus Montèe Vermeulen (86.00)

Heren Individueel

Heren A:

 1. Daniël Voom (170.50)
 2. Remko van Oers (151.50)
 3. Martijn Vermeer (144.50)
 4. Jaap Roijackers (137.00)
 5. Jeffrey van Avendonk (118.50)

Heren B:

 1. Arno de Vos (144.50)
 2. Stefan Homan (140.50)
 3. Pascal de Zeeuw (132.00)

Heren C:

 1. Karel Montèe (161,50)
 2. Geert van Vugt (140.50)
 3. Martin Kroeze (140)

Heren D:

 1. Kenneth Bronneberg (133.00)
 2.  Bennie van Baardwijk (131.50)
 3. Huub Bouwmeester (115.50)
 4. Davey Broerse (108.00)

Heren E:

 1. Thom Voskamp (112.50)
 2. Martin Kroeze (111.00)
 3. Wouter van Coeverden (105.00)

Heren F:

 1. Jorijn Bibo (125.50)
 2. Arnold Ooms (92.50)
 3. Herman Roorda (92.00)
 4. Frank van de Gevel (90.50)

Heren G:

 1. Johan de Wit (105.00)
 2. Ruus Bonekamp (89.00)
 3. Niels van Veggel (75.50)

Dames Dubbel

A Klasse:

 1. Gwendoline Jonkers & Truus Montèe Vermeulen (457)
 2. Yvonne Zoontjens & Brigitta Wassenaar (454)

B Klasse:

 1. Hattink & Tazelaar (374)
 2. Kraayeveld & Nijenhuis (350)
 3. Dijkhof & Heermijer (339)

Heren Dubbel

A Klasse:

 1. Geert van Vugt & Remko van Oers (596)
 2. Martijn Vermeer & Arno de Vos (565)
 3. Jeffrey van Avendonk & Karel Montèe (565)

B Klasse:

 1. Homan & de Zeeuw (521)
 2. Aalders & Hofman (492)
 3. Davey Broerse & Bennie van Baardwijk (480)

C Klasse:

 1. Frank van de Gevel & Kenneth Bronneberg (518)
 2. Burgers & Hermans (451)
 3. Meuleman & Voskamp (431)
 4. Niels van Veggel & Jaap Roijackers (399)

31 mei 2020
Het logo van de TilburGopen 2020
© 2020 | 'de Doordouwers'
Secured By miniOrange