Article

In alle vroegte mocht ik mijn warme bed uit om samen met 21 spelers, 5 begeleiders en een groot aantal ouders naar Sittard te gaan.
Hier hebben onze spelers samen met 23 spelers uit Sittard deelgenomen aan de voorronde van het Nederlands Kampioenschap voor bowlers met een verstandelijke beperking.

Inzet was een plaats bij de eerste 2 van elke categorie (6 in totaal) om daarmee het recht te krijgen om deel te nemen aan de finale van het Nederlands Kampioenschap op 7 mei a.s. in Almere.

de deelnemers van de voorronde van het NK G-bowling 2017 in Sittard Alle 44 deelnemers van Sittard en ‘de Doordouwers’ bij elkaar.

Het vervoer

Dank zij inspanningen van de Stichting G-Bowling Tilburg konden wij voor het eerst in ons 19 jarige bestaan gebruik maken van een ruime bus met bijbehorende chauffeur Joep die door de busmaatschappij speciaal voor ons was gereserveerd.
Om te zorgen dat de reis vlotjes zou kunnen verlopen had Rijkswaterstaat zelfs speciaal voor ons de A2 tussen Eindhoven en Sittard afgesloten. Helaas hebben ze dit al gedaan voordat wij voorbij waren waardoor we toch een stukje via België moesten omrijden :). Zonder verdere problemen zoals bijv. doodlopende rotondes verliep de reis onder de deskundige leiding van Joep vlotjes.

Keurig op tijd waren wij in Sittard aanwezig en kon de voorbereiding op de wedstrijd beginnen.
Eerst samen met de wedstrijdleider de serie indeling doorgenomen en daarna konden onze spelers zich omkleden en zich klaar maken voor de 1e serie.

Veel van onze spelers stonden op zaterdag al strak van de zenuwen, dus nu was dat niet veel beter.

Mede door die zenuwen vielen een aantal spelers door de mand, anderen konden zich extra motiveren en presteerden beter dan verwacht.

Op de terugweg naar Tilburg konden we gelukkig wel gebruikmaken van de A2. En na een paar wijze levenslessen van onze chauffeur Joep waren we ruim op tijd weer veilig terug op ons vertrekpunt, een paar prijzen en ervaringen rijker.

De uitslagen per klasse

De 1e en 2e plaats in elke klasse geeft direct recht op een finaleplaats op 7 mei tijdens de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap in Almere. De best scorende nummers 3 van een klasse worden geplaatst naar ratio van het aantal landelijke inschrijvingen.

Dames Klasse 1

wpDataTable met geleverde ID niet gevonden!

Dames Klasse 2

wpDataTable met geleverde ID niet gevonden!

Dames Klasse 3

wpDataTable met geleverde ID niet gevonden!

Heren Klasse 1

wpDataTable met geleverde ID niet gevonden!

Heren Klasse 2

wpDataTable met geleverde ID niet gevonden!

Heren Klasse 3

wpDataTable met geleverde ID niet gevonden!

Alle scores onder voorbehoud van typefouten, deze plaatsingslijst kan worden aangepast.

Een foto van de prijswinnaars tijdens de voorronde van het NK in Sittard De prijswinnaars van alle klassen.

Alle foto’s van deze voorronde vind je via deze knop

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 mei 2020
Het logo van de TilburGopen 2020
© 2020 | 'de Doordouwers'