Article

Vroeg, hééééél erg vroeg gingen wij op zaterdag 20 juni op weg om voor het eerst deel te nemen aan “Het Regionale Bowlingevenement Zwijndrecht” georganiseerd volgens de regels van de Special Olympics.

We nemen vandaag met maar liefst 26 spelers (helaas heeft Youri Zaagman afgezegd) deel aan een toernooi. Met zo’n grote groep hebben we nog nooit deelgenomen aan een toernooi buiten Tilburg en het is vooral leuk en spannend dat er ook nu weer net als naar Almere een behoorlijk aantal spelers/speelsters meereist dat nog niet eerder aan een toernooi heeft meegedaan. Ook voor de meereizende ouders en begeleiders altijd weer een vraag hoe het zal gaan. Vooral dit toernooi dat om 9 uur begint en tot maar liefst half vijf zal gaan duren.

De torchrun

Lekker op tijd zijn alle spelers in Zwijndrecht en dus hebben we nog even tijd voor een bakkie troost om daarna al snel opgeroepen te worden naar buiten te gaan voor de officiële openingsceremonie door de wethouder van sport en de traditionele torchrun (het binnenbrengen van de olympische vlam) door lokale agenten.

Hierna mogen we gelukkig weer snel naar binnen. Volgens de kranten is de zomer begonnen maar dat hebben ze in Zuid-Holland dus niet gelezen.
Eenmaal binnen krijgen de begeleiders een baan indeling en kunnen de eerste spelers naar de hun toegewezen baan toe om te starten met een warming-up om vervolgens te proberen ook in Zwijndrecht en ondanks de zenuwen leuke scores te behalen.

De baancondities zijn gelukkig erg vergelijkbaar met die in Tilburg dus voor de meeste liep het wel lekker. Uiteraard heb je altijd uitslovers die juist tijdens een toernooi willen laten zien dat ze wel iets kunnen op zo’n baan en ditmaal was dat Jaap Roijackers die een belachelijke game van 223 wist te noteren.

2 Series

Onze spelers waren verdeeld over 2 series, dus mochten de begeleiders zich tot 12 uur op de baan vermaken. Zelf ‘vloog’ ik als vanouds van links naar rechts om te kijken waar mijn hulp nodig was, maar de enige die hulp nodig had bleek ik zelf te zijn!!!

Na afloop van de voorronden konden we met maar liefst 35 man sterk van de lunch gebruik te gaan maken, met tijdens de lunch een optreden van een parodist, dit is iemand die met allerlei muziek- en geluidsfragmenten een show geeft, iemand die dus niet te beroerd was om een groot aantal spelers en anderen een beetje voor de gek te houden.

De scores van de voorronden in de ochtend bepalen samen met je geslacht (Ja/Nee of Man/Vrouw) en je leeftijd in welke categorie je de finale mag spelen. Een heel gereken voor de organisatie, maar ook dat verliep prima en al snel kregen we weer een formulier met een overzicht van welke spelers in de 1e of 2e finale mochten spelen en in welke klasse zij waren ingedeeld.

De finale

Ook de finale verliep soepel met links en rechts (vooral links) behoorlijke scores voor onze spelers, dit tot groot enthousiasme van spelers, begeleiders en publiek. Ook de aanwezige baancommissarissen genoten zichtbaar van dit G-geweld en de manier waarop jullie onze sport beleven.

Om 4 uur ‘s-middags restte nog de prijsuitreiking en de afsluiting en konden we moe maar zeer tevreden terug naar Tilburg, Hilvarenbeek, Udenhout, Gilze, Oosterhout, Vlijmen enz. enz..

Een compliment aan de organisatie, er was geen enkele wanklank te bespeuren en alles verliep vlot,  soepel en duidelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 mei 2020
Het logo van de TilburGopen 2020
© 2020 | 'de Doordouwers'